Van bodedienst tot volwaardig transportbedrijf

Grootvader Bas de Kreek begon op 22 december 1932 met een bodedienst tussen Ridderkerk en Rotterdam. Hij startte zijn bedrijfje omdat hij tijdens die crisistijd bedankt werd als timmerman bij scheepswerf Gebroeders Pot in Bolnes.

Sinds 1955 werd het transportbedrijf gerund door de oudste zoon Jan en vanaf 1969 samen met Cornelis (Cees).

De bodedienst werd na verloop van tijd afgestoten, daarvoor in de plaats kwamen transportopdrachten van buiten de regio. Tot het Boele debacle in 1986 was De Kreek de huisvervoerder van deze gerenommeerde scheepswerf. De Kreek Transport Ridderkerk vervoerde scheepsonderdelen door heel Nederland en naar alle West-Europese zeehavens.

Nu is de zaak in handen van de derde generatie. De broers Edwin en Stefan de Kreek hebben het bedrijf in 1996 overgenomen en is het uitgegroeid tot een transportonderneming met specialismen in de scheepvaart, petrochemie en industrie.

Stefan de Kreek, mede-eigenaar De Kreek Transport

“Ik voel me als lid erg serieus genomen en het contact met HIT is prima. Ik ben dan ook dik tevreden”

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

50 medewerkers

De uitdaging

In 2016 hadden we gewoon een energiecontract bij een energieleverancier in Rotterdam. Een kleine locatie.

Toen er echter een loods bijkwam en er meer inzicht moest komen in het energieverbruik werden we getipt door een familielid met een timmerfabriek om eens met HIT te gaan praten.

Er moest goed gekeken worden naar tarieven, maar ook beter inzicht komen in ons verbruik. Als je groter wordt, dan is inzicht in de kosten noodzakelijk.

De oplossing

Door de inkoop van energie bij HIT kregen we ook toegang tot de Energy Solution. Hierin is duidelijk te zien waar je energieverbruik verborgen zit. We hebben airco’s draaien maar houden alles strak in de gaten, zodat we geen energie verspillen. In de winter moeten we de loods verwarmen en letten we op met tocht en houden we de lekstroom goed in de gaten. Twee jaar geleden hebben we alle lampen vervangen door LED verlichting en zagen we dit direct terug in ons verbruik.

Het resultaat

Door goede monitoring en ontzorging kunnen we meer tijd besteden aan onze corebusiness en dat is transport.
Samen met HIT gaan we ook ok kijken naar de energielabels van onze kantoorruimtes. Het is fijn dat HIT ons op meerdere vlakken kan ontzorgen. “Ik voel me als lid erg serieus genomen en het contact met HIT is prima. Ik ben dan ook dik tevreden”

Het verschil dat HIT Profit maakt

HIT Profit draagt bij door inzake in ons energiegebruik. Dit geeft rust en inzicht. We verduurzamen ons pand (door o.a. LED verlichting) en op de weg.

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als transportbedrijf ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Energy voor u:

  • Deskundig en onafhankelijk
  • Besparing die kan oplopen tot ruim 19% op inkoop energie
  • Besparing tot 15% op het energieverbruik
  • Ontzorging Wet Milieubeheer (Informatieplicht)
  • Inzicht in het energieverbruik
  • Verduurzamen van de gehele onderneming