Sinds 1907 een transporteur die groeit naar een 24 uurs dienstverlener

Steenbergen b.v. is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de 24-uurs distributie van zendingen binnen de Benelux en Europa.

Sinds de oprichting in 1907 te Bodegraven, is Steenbergen b.v. uitgegroeid tot een grote speler in de (inter)nationale transportsector met meer dan 300 actieve werknemers en dagelijks circa 250 transporteenheden op de weg. Deze transporteenheden worden door de eigen volledig gecertificeerde garage altijd in uitstekende staat gehouden.

De werknemers en transporteenheden bevinden zich verspreid over vijf strategisch geplaatste depots door Nederland en België, waardoor Steenbergen b.v. altijd een snelle levering van uw goederen kan garanderen.

Marco Spits, financieel manager Steenbergen b.v.

“Toen we LED verlichting in de loods hadden aangebracht, zagen we dit direct terug in ons verbruik”

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

300 medewerkers

De uitdaging

In het verleden hebben we zelf de inkoop van energie gedaan.

Echter, hier is gewoonweg te weinig inzicht in de markt en ook weet je niet echt of je goed zit qua tarieven en verbruik. Er is geen advies, dus je doet maar wat je denkt dat goed is.

De oplossing

In 2013 zijn we bij HIT aangesloten en werden we proactief geadviseerd over energie, de energiemarkt en alle wet- en regelgeving die hierbij hoort.

We hebben n.a.v. van de HIT Energy Solution en Wet milieubeheer ook direct acties ondernomen en LED verlichting aangeschaft voor onze loods. Nu hoeven we ons niet actief bezig te houden met wet- en regelgeving en dit scheelt gewoonweg veel tijd.

Het resultaat

De besparingen zoals beloofd, ten opzichte van de markt, worden elk jaar gelukkig behaald.

Daarnaast geeft de HIT Energy Solution veel inzicht in ons verbruik.

Ook zagen we direct een daling van 6000 Kwh per maand na installatie van LED verlichting in de loods. Dat was direct terug te zien in ons maandelijks verbruik.

Ook zijn we bezig met een nieuw kantoorpand waar we energieneutraal willen zijn. Daar komen ook zaken als duurzaamheid, energie labels en besparingen aan bod.

Het verschil dat HIT Profit maakt

HIT Profit draagt bij door inzake in ons energiegebruik. Dit geeft rust en inzicht. We verduurzamen ons pand (door o.a. LED verlichting) en op de weg.

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als transportbedrijf ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Energy voor u:

  • Deskundig en onafhankelijk
  • Besparing die kan oplopen tot ruim 19% op inkoop energie
  • Besparing tot 15% op het energieverbruik
  • Ontzorging Wet Milieubeheer (Informatieplicht)
  • Inzicht in het energieverbruik
  • Verduurzamen van de gehele onderneming