Duurzaam met trots

Eric Wilbers, Operationeel directeur
Wensink Automotive B.V.

“Door het inzetten van de HIT Energy Solution op de 40 locaties van Wensink Automotive, krijgen wij goed inzicht in ons energieverbruik. Met de in kaart gebrachte verbruikers is het voor ons mogelijk om fors te besparen op de kosten van energie. Ook helpt het ons met de invulling aan de wettelijke EED verplichtingen.”

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

1300 medewerkers

De uitdaging

Klimaatverandering is al jaren een hot topic. We hechten veel waarde aan duurzaamheid. Zowel als het gaat om onze producten en bedrijfsprocessen, maar ook als het gaat om onze medewerkers. Duurzaamheid is zelfs 1 van de 7 kernwaarden waarop onze organisatie vaart! Daarom willen we actief bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot en daarmee een gezondere wereld.

De Oplossing

Om duurzame doelen te behalen, zijn we een overeenkomst aangegaan met HIT Profit. HIT maakt een complete energiescan van onze 40 panden. Aan de hand van deze scans wordt er per pand een lijst opgesteld met, door de wetgever erkende, energiebesparende maatregelen. Het is hierbij verplicht, dat de maatregelen met een terugverdientijd korter dan vijf jaar uitgevoerd worden. Een voorbeeld van zo’n snelle besparing is de vervanging van alle lichtbronnen voor led-armaturen.

Slimme meters
Daarnaast zijn we druk bezig met het vervangen van de gas- en elektrometers door slimme meters. In de HIT Energy Solution worden alle verbruiksdata van deze meters inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kan het elektriciteitsverbruik per kwartier en het gasverbruik per uur in de gaten worden gehouden. Zo worden lekstromen gemakkelijk opgespoord en opgelost, wat resulteert in energiebesparing.

Het resultaat

HIT Profit voorziet niet alleen in data en adviezen om geld te besparen, maar helpt ook bij de energie-inkoop. In 2017 heeft slimme besparing gezorgd voor een flinke financiële meevaller voor Wensink. Deze samenwerking zorgt dus voor een positieve uitkomst, waar zowel op financieel vlak als op CO2-uitstoot bespaard wordt.

In juli dit jaar ontving Wensink van ons het duurzaamheidscertificaat, omdat wij de HIT Energy Solution implementeerden. Met deze verandering dragen we bij aan energiebesparing, CO2-reductie en duurzaam ondernemen. Iets om trots op te zijn!

Het verschil dat HIT Profit maakt

“Door het inzetten van de HIT Energy Solution op de 40 locaties van Wensink Automotive, krijgen wij goed inzicht in ons energieverbruik. Met de in kaart gebrachte verbruikers is het voor ons mogelijk om fors te besparen op de kosten van energie. Ook helpt het ons met de invulling aan de wettelijke EED verplichtingen."

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als automotive ondernemer ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Energy voor jou:

  • Deskundig en onafhankelijk
  • Besparing die kan oplopen tot ruim 19% op inkoop energie
  • Besparing tot 15% op het energieverbruik
  • Ontzorging Wet Milieubeheer (Informatieplicht)
  • Inzicht in het energieverbruik
  • Verduurzamen van de gehele onderneming